2 jaar garantie

Gratis verzending

Altijd een SSD!

Fysieke winkel

Kwaliteits laptops die niet onder doen voor nieuwkoop!

Je staat voor de keuze of je voor een refurbished laptop kiest of voor een nieuwe.
Wij begrijpen dat de aanschaf van een refurbished (of tweede hands) laptop vragen bij je oproept. www.OccasionLaptops.nl staat voor kwaliteit, en daarom leggen we hieronder graag uit waarom de keuze voor een occasionlapop een prima keuze is. Zo heb je net als bij een nieuwe laptop 2 jaar garantie!

Waar komt een refurbished laptop vandaan?

Om te beginnen leggen we je graag uit wat refurbished is en waar refurbished laptops vandaan komen.

Refurbished is het volledig nakijken, schoonmaken en intern renoveren van IT-producten. OccasionLaptops.nl biedt dus alleen maar refurbished modellen aan, waar we twee jaar garantie op geven en de nodige ondersteuning (in tegenstelling tot tweedehands modellen). Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan onze laptops en alle modellen worden zowel door onze leverancier als door onszelf nagekeken.

Waar komen de laptops vandaan?

De laptops kopen wij in via een internationaal inkoop kanaal. Zij kopen deze laptops in grote hoeveelheden in en verkopen die weer door aan ons. Het komt ook voor dat wij zelf grote partijen inkopen en aanbieden op onze webshop. Deze laptops zijn allemaal zakelijk gebruikt en zijn in deze organisaties na 2 a 3 jaar afgeschreven, waarna ze vervangen worden. Echter is de levensduur van een laptop veel langer, waardoor wij vinden dat ze opnieuw aangeboden kunnen worden aan klanten zoals jij. Zo heb je voor veel minder geld vaak betere kwaliteit dan een nieuwe laptop!

 

Een aankoop: hoe gaat dat in zijn werk?

We kunnen ons voorstellen dat je vooraf graag wilt weten hoe een occasion laptop er aan de buitenkant uitziet.
Daarom maken wij van al onze laptops in eigen beheer een 360 graden foto.
Dit is geen gelikte stock foto, maar een 3D foto van het daadwerkelijke model dat te koop is via onze webshop.
Dit doen we omdat wij achter de kwaliteit van onze producten staan.
Let op! De 360 graden foto’s kunnen heel iets afwijken van het model dat jij eventueel opgestuurd krijgt.
Dit komt omdat het voor ons té arbeid intensief is om, wanneer wij van 1 model tien exemplaren binnenkrijgen van elke exemplaar afzonderlijk een 3D foto te maken.
Je mag er echter vanuit gaan dat het exemplaar dat jij eventueel besteld dezelfde staat heeft als weergegeven op de (3D) foto’s

www.OccasionLaptops.nl werkt met verschillende statussen. Wil je weten welke statussen wij hanteren? En wat het verschil daartussen is?

Mate van gebruik
SSD (Upgrade)

Een SSD, waarschijnlijk ken je de term, of heb je er wel eens van gehoord, maar wat is het nou precies?
Een SSD is een schijf in je laptop waar je data zoals foto’s, bestanden e.d. kunt opslaan.

Wat is het voordeel van een SSD ten opzichte van een harde schijf?

  • Een SSD is minder gevoelig is voor val- en/of stootschade, en gaat daardoor langer mee.
  • Een SSD maakt je laptop veel sneller. Tot wel 6x sneller dan een harde schijf.

www.OccasionLaptops.nl gaat voor kwaliteit. Om die reden leveren wij al onze modellen met een SSD. Nieuwe laptops en PC’s worden op dit moment al niet meer geleverd met SSD.
Wij vinden dat u ook bij een occasionlaptop moeten kunnen profiteren van de voordelen van een SSD. Daarom zijn alle modellen op onze webshop voorzien van een SSD.
Mede hierdoor kunnen wij 2 jaar garantie geven op al onze occasion modellen.

In de specificaties zie je of jouw aankoop een nieuwe, of een gebruikte SSD bevat. Je kunt bij aanschaf ook kiezen voor een upgrade. Bijvoorbeeld een 240GB SSD in plaats van 128GB. Dat wil zeggen dat je meer opslag hebt en dus meer documenten kunt bewaren op je laptop.

Een upgrade wordt altijd uitgevoerd met een nieuwe SSD!

 

Laptops bekijken
Accu duur

Garantie.
Op de hardware van alle occasions geven wij 2 jaar garantie.
De enige uitzondering hierop is de accu.
Ook op een nieuwe laptop geeft de fabrikant maar 3 maanden garantie.
Omdat wij dezelfde garantie willen hanteren als op een nieuwe laptop geven wij op de accu’s bij een occasion ook 3 maanden garantie.

Dat garantie op een accu beperkt is komt omdat een accu erg gevoelig is voor (verkeerd) gebruik. Laat je jouw laptop altijd aan de lader hangen, dan gaat de kwaliteit van een accu hard achteruit. Doe je dit langdurig, dan zul je na verloop van tijd de laptop altijd aan de lader moeten hangen om hem te kunnen gebruiken.
Om de kwaliteit van je accu zo optimaal mogelijk te houden, raden wij je aan om de accu volledig op te laden en vervolgens de lader te ontkoppelen. Als de accu nog 10% inhoud heeft, dan sluit je de lader pas weer aan. Voorkom dus dat de accu helemaal leeg loopt!

Je mag ervan uit gaan dat de accu van onze occasionlaptops in de stand-by modus sowieso een uur mee gaan.   In praktijk blijkt dat de accu’s het langer volhouden. Wil je de laptop liever bestellen met een nieuwe accu? Dan kan dit tegen een meerprijs. Deze optie kun je aanvinken tijdens het bestelproces bij producten.

Benieuwd naar de 6-tips om de levensduur van je laptop te verlengen?

 

6 tips verlengen levensduur laptop
Toetsenbord

Veel laptops die je vindt op www.OccasionLaptops.nl worden geïmporteerd vanuit het buitenland. In het buitenland gebruikt men vaak een andere toetsenbord indeling.

www.OccasionLaptops.nl staat voor kwaliteit, daarom vervangen wij bij veel van deze laptops het toetsenbord, om zo de juiste toetsenbordindeling aan te kunnen bieden aan onze klanten. In sommige gevallen lukt het ons niet om een toetsenbord te vervangen.
Dit heeft te maken met:

  • De verkrijgbaarheid van het toetsenbord
  • Complexiteit om het toetsenbord van een laptop te vervangen

Het komt voor dat wij bij bepaalde modellen kiezen om het toetsenbord te bestickeren voor de juiste indeling. Deze stickers zijn speciaal gemaakt om op een toetsenbord te plakken. Ze zijn dun en zullen niet loslaten. Het verschil zie je vaak alleen wanneer je weet dat er stickers opzitten.

Het verschil zie je hieronder.

In de specificaties kun je zien of een laptop een bestickerd toetsenbord heeft of niet.

Wil je weten hoe wij de laptops bestickeren?

Hoe bestickeren wij een toetsenbord?
Software

Op een occasionlaptop is net als bij een nieuwe laptop standaard Windows10 geïnstalleerd.
Windows is het besturingssysteem dat een laptop nodig heeft om er op te kunnen werken.
Op een nieuwe laptop moet je vaak zelf nog afinstalleren. Dit betekend dat er naast Windows nog een aantal gratis programma’s geïnstalleerd moeten worden die nodig zijn om een laptop probleemloos te kunnen gebruiken. Denk hierbij aan Chrome en Firefox (internetbrowsers), Thunderbird (gratis mailprogramma), VLC media player (voor het afspelen van alle soorten videobestanden en een PDF viewer voor het kunnen openen en lezen van PDF bestanden.
Bij al onze occasions hebben wij deze software alvast voor jou geïnstalleerd.

Betaalde pakketten zoals Office (Word, Excel, Powerpoint, Onenote, Outlook), virusscanners, e.d. zijn hier niet bij inbegrepen.  Deze zijn extra te bestellen op onze pagina ‘software’.

Bekijk ons aanbod software